Spouwmuurisolatie Antwerpen – Isoleer Je Spouwmuur & Bespaar! - Spouwmuurisolatie - Thiers-Horizon.be

Published Oct 03, 22
7 min read

Heeft Spouwmuurisolatie Nadelen, Of Alleen Voordelen? - Spouwmuurisolatie - Thiers-Horizon.be

Thiers Horizon

Brechtsebaan 116, 2900 Schoten
03 658 68 61
Spouwmuurisolatie

Wordt er vervuiling aangetroffen, dan moet deze verwijderd worden. Hiervoor wordt er een opening gemaakt in de buitenmuur waardoor de vervuiling met de hand of met een bouwstofzuiger verwijderd kan worden. Hierna worden de stenen weer netjes terug gemetseld. De kosten voor het puin verwijderen zijn gemiddeld €50 tot €150 per strekkende meter.

Bij de volgende typen stenen moet je opletten:Deze bakstenen zijn dampdicht. Hierdoor kan de buitenmuur niet ademen en zal de muur aan de buitenzijde geen vocht kunnen afgeven aan de lucht. Vanwege de spouwmuurisolatie vindt dit binnen in de spouw ook minder plaats en kan het vocht geen kant op.

Het wordt dan ook afgeraden om bij glazuurbakstenen spouwmuurisolatie toe te passen. Sommige betonstenen zijn erg poreus. Hierdoor nemen deze stenen veel meer regenwater op dan de gebruikelijke harde bakstenen. Wanneer door spouwisolatie de luchtcirculatie in de spouw vervalt, kan dit vochtproblemen veroorzaken. Ook hier wordt afgeraden om spouwmuurisolatie toe te passen, tenzij de buitenmuur van een gevelafwerking wordt voorzien.

Spouwmuurisolatie I Ruim 10 Jaar Ervaring Met Het Aanbrengen - Spouwmuurisolatie - Thiers-Horizon.be

Spouwmuurisolatie - Vereniging Eigen Huis - Spouwmuurisolatie - Thiers-Horizon.beVocht Na Spouwmuurisolatie - Spouwmuurisolatie - Thiers-Horizon.be

Wanneer de buitenmuur nat is en het gaat flink vriezen, dan kunnen de stenen scheuren. Je ziet dit aan kleine haarscheurtjes in de stenen. Zie je deze scheurtjes in je buitenmuur? Dan moet je voorzichtig zijn met spouwmuurisolatie. Gele bakstenen zijn vaak zwakker dan rode bakstenen. Oplossing:Het aanbrengen van gevelbekleding, impregneren of verven met een dampopen verf kan een oplossing bieden.

Is de woning geschilderd met een dampdichte verf, dan kan de buitenmuur niet meer goed ademen. Er is altijd een bepaalde mate van vocht aanwezig in de muur. Dit vocht moet weg kunnen. Deze vochtafvoer kan door de spouwmuurisolatie minder plaatsvinden binnen in de spouw, dus zal het vocht via de buitenmuur moeten verdampen.

8 Nadelen Spouwmuurisolatie + Oplossingen (Waarop Letten?) - Spouwmuurisolatie - Thiers-Horizon.beIs Uw Woning Voorzien Van Goede Isolatie? Zo Controleert U Dit! - Spouwmuurisolatie - Thiers-Horizon.be
Wat Zijn De Nadelen Van Spouwmuurisolatie? - Spouwmuurisolatie - Thiers-Horizon.beNa-isoleren Van Geïsoleerde Spouwmuur? - Spouwmuurisolatie - Thiers-Horizon.be

Hierdoor kan de verf op termijn van de muur af gedrukt worden, met afbladerende verf als gevolg (spouwmuurisolatie). Meerdere lagen dampopen verf over elkaar kunnen ook een dampdichte werking hebben. Oplossing:De oplossing voor dit probleem is ten eerste: Schilder met kwalitatieve dampopen verf. Indien er al geverfd is met dampdichte verf, kan dit eraf gestraald worden en eventueel na het isoleren opnieuw geverfd worden met dampopen verf.

Spouwmuurisolatie, Besparen Door Middel Van Isoleren - Spouwmuurisolatie - Thiers-Horizon.be

Gelukkig is regendoorslag door het isolatiemateriaal tegenwoordig niet meer aan de orde. Vroeger zijn er isolatiematerialen gebruikt die vocht opnamen. Hierdoor kon regendoorslag ontstaan. Deze verouderde ongeschikte materialen worden nu niet meer gebruikt. Oplossing:Alle materialen zijn tegenwoordig vochtwerend en zullen geen vocht verplaatsen van de buitenmuur naar de binnenmuur. Nieuwe isolatiematerialen worden altijd uitvoerig getest in laboratoria en testopstellingen voordat deze bij woningen worden toegepast.

Men heeft onder andere een minimale spouwbreedte nodig om het materiaal goed te kunnen verdelen. Tevens geldt: hoe dikker de isolatie, des te hoger het rendement. Oplossing:Isoleer met EPS of glaswol alleen spouwen die minimaal 5 centimeter breed zijn (spouwmuurisolatie). Is de spouw smaller, dan wordt vaak voor PUR gekozen als isolatiemateriaal vanwege de optimale verspreiding en hoge isolatiewaarde.

Deze ventilatie vindt plaats via ventilatiekokers of via de spouw. Wanneer de kruipruimte via de spouw ventileert, zal deze ventilatie gehinderd worden door het isolatiemateriaal. De luchtcirculatie in de spouw zal immers vervallen. Oplossing:Er moeten ten alle tijden ventilatiekanalen aanwezig zijn, wanneer de spouwmuren geïsoleerd worden. Ontbreken deze kanalen of zijn er nog niet genoeg kanalen aanwezig? Laat het uitvoerende isolatiebedrijf deze dan plaatsen.

Wat Is Een Spouwmuur? - Spouwmuurisolatie - Thiers-Horizon.be

Gemiddeld kost het aanbrengen van deze kanalen tussen de €25 ten €40 per stuk. Bij dit nadeel geldt ook: wanneer de buitenmuren en het voegwerk in goede staat zijn, zal slagregen geen risico vormen. Maar wanneer de staat van de buitengevel en het voegwerk slecht is, dan kan dit voor vochtproblemen zorgen wanneer er veel slagregen op de gevel staat.

Impregneren of het plaatsen van een gevelbekleding kunnen ook een oplossing bieden. Sommige mensen zijn overgevoelig voor de gassen die vrijkomen wanneer PUR expandeert. Deze stoffen komen alleen vrij tijdens het aanbrengen van de PUR. Dit duurt enkele uren. Oplossing:Het is voor bewoners niet aan te raden om binnen in de woning aanwezig te zijn tijdens het aanbrengen van de PUR isolatie.

Het langdurig vrijkomen van deze schadelijke stoffen kan voorkomen wanneer de PUR niet juist wordt aangebracht. Zoek altijd een betrouwbare installateur om deze problemen te voorkomen. Spouwmuurisolatie kent naast de bovenstaande nadelen een hoop voordelen. Daarom is spouwmuurisolatie zo populair. Een korte opsomming van de voordelen: Glaswol is een bekend isolatiemateriaal en wordt al decennialang toegepast voor spouwmuurisolatie.

“Spouwmuurisolatie Voldoet Op Lange Termijn Niet Meer” - Spouwmuurisolatie - Thiers-Horizon.be

De glaswol heeft een prima isolatiewaarde, brandt niet en is relatief goedkoop. Hierdoor is glaswol een veelgebruikt isolatiemateriaal. Echter zijn er ook nadelen bij spouwmuurisolatie met glaswol. Het bekendste nadeel is het verzakken van het materiaal. Tegenstanders gebruiken dit argument vaak om niet voor glaswol te kiezen. Gelukkig is dit nadeel niet meer van deze tijd.

In feite waren dit normale glaswoldekens, in kleine stukjes geknipt. Deze stukjes werden de spouw ingeblazen, zonder te weten of dit qua vochtopname geschikt was voor deze omstandigheden. Hier ontstonden problemen. Tegenwoordig staan er hele fabrieken die deze fijne glaswolvlokjes produceren. Knauf is de bekendste producent van deze glaswol vlokken.

De glaswol van tegenwoordig wordt uitgebreid getest, is volledig waterafstotend en zal niet verzakken in de spouw, mits het juist wordt aangebracht. Wanneer er voor spouwmuurisolatie met glaswol gekozen wordt, kun je wel rekening houden met de volgende overige nadelen:Nadelen glaswol, Benieuwd naar de kosten van spouwmuurisolatie met glaswol voor jouw woning? Ontvang gratis tot 4 offertes van isolatiebedrijven in de buurt.

Heeft Spouwmuurisolatie Nadelen, Of Alleen Voordelen? - Spouwmuurisolatie - Thiers-Horizon.be

Spouwmuurisolatie Problemen - Spouwmuurisolatie - Thiers-Horizon.beWat Zijn De Nadelen Van Spouwmuurisolatie? - Spouwmuurisolatie - Thiers-Horizon.be

Kies jij voor EPS parels in de spouw, houdt dan rekening met de volgende zaken:Nadelen EPS parels, Door openingen in de binnenmuur kunnen er isolatiekorrels op zolder, kruipruimte, plafonds of meterkast terecht komen. Deze openingen kun je meestal makkelijk dichtmaken met een bus PUR van de bouwmarkt, of bijvoorbeeld een stuk glaswol.

Wil je meer te weten komen over de diverse soorten materialen? Lees dan ons artikel over de soorten spouwmuurisolatie. PUR schuim, oftewel polyurethaan, is het meest besproken isolatiemateriaal ooit. Veel mensen betwijfelen de veiligheid, vanwege de dampen die kunnen ontstaan bij het aanbrengen. Maar moet je dat spul dan wel in je spouwmuren laten spuiten? En wat zijn de nadelen? Terechte vragen.

PUR schuim wordt al decennia lang verwerkt in allerlei producten die wij dagelijks gebruiken. Zoals koelkasten, meubels, schoenen, matrassen, het interieur van een auto, misschien zelfs wel de stoel waar je nu op zit. Al deze producten worden in een fabriek gemaakt onder de ideale omstandigheden. PUR schuim wordt gemaakt door twee vloeibare componenten samen te voegen, waarna het uitzet en ‘opdroogt’ tot een harde of zachte schuim.

Drie Fabels Over Spouwmuurisolatie - Spouwmuurisolatie - Thiers-Horizon.be

Wanneer je PUR toepast voor spouwmuurisolatie, vindt dit proces niet in een fabriek plaats, maar in je spouwmuur. De twee componenten worden ter plaatse gemixt. Zo kan de vloeibare PUR schuim de spouw in elk hoekje en kiertje opvullen en vervolgens expanderen tot een vaste massa. De omstandigheden op locatie bij een woning zijn natuurlijk anders dan in een fabriek.

Goed onderhouden apparatuur, de juiste mengverhouding en de juiste instellingen van de machine zijn noodzakelijk voor een veilige uitvoering (spouwmuurisolatie). Wanneer deze zaken in orde zijn en de PUR schuim wordt op de juiste manier aangebracht, dan is er niks aan de hand. Je moet tijdens het aanbrengen een paar uurtjes je huis uit.