Spouwmuurisolatie Nadelen - Spouwmuurisolatie - Thiers-Horizon.be

Published Oct 01, 22
6 min read

Spouwmuurisolatie Kosten 2022 - Prijstabel - Spouwmuurisolatie - Thiers-Horizon.be

Thiers Horizon

Brechtsebaan 116, 2900 Schoten
03 658 68 61
Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie, er zijn weinig bouwonderwerpen zo vaak bediscussieerd als het wel of niet isoleren van de spouwmuur. Ongetwijfeld heeft spouwmuurisolatie zo z’n voordelen, zo is het in theorie een van de meest energiebesparende soorten van isolatie, maar de lijst met nadelen is ook fors. Hier gaan we wat dieper in op de grootste nadelen die het isoleren bij de spouwmuur met korrels, spuitschuim en schuimparels met zich mee brengt.

Vaak veel duurder dan het isoleren van andere plekken in het huis. Hoe dat komt? Doordat een spouwmuur isoleren niet bepaald een klus is dat je zomaar kunt doen. Je moet er echt veel verstand van hebben en vaak is er ook speciaal gereedschap nodig om je spouwmuur te isoleren.

Gevelisolatie - Ontdek 3 Soorten Gevelisolatie - Spouwmuurisolatie - Thiers-Horizon.beWat Zijn De Nadelen Van Spouwmuurisolatie? - Spouwmuurisolatie - Thiers-Horizon.be

En die zijn nou eenmaal duur. Ben je zelf een expert en heb je zelf de juiste hulpmiddelen? Dan geldt dit nadeel natuurlijk niet voor jou. Maar waar je een zolder of een plafond relatief makkelijk zelf kunt doen als je een beetje handig bent is je spouwmuur isoleren een heel ander verhaal….

Maar je moet wel veel investeren voordat je daarvan kan profiteren. Wat je in feite doet met spouwmuurisolatie is het opvullen van het gat tussen de binnenmuur en buitenmuur van het huis. Maar dat gat zit er niet voor niks. Dit zorgt voor een scheiding tussen de vochtige buitenkant en de droge binnenkant van je huis.

Nadelen Souwmuurisolatie: Waar Opletten En Wat Je Eraan ... - Spouwmuurisolatie - Thiers-Horizon.be

Nu is het zo dat in theorie het vocht door het opvulmateriaal (bijvoorbeeld piepschuimkorrels) naar beneden kan trekken voordat het de binnenmuur bereikt. Maar... In de praktijk blijkt echter dat dit niet altijd opgaat. We weten allemaal hoeveel het kan regenen in Nederland en het kan dus voorkomen dat je binnenmuur vochtig wordt doordat je door de spouwmuurisolatie een brug hebt geplaatst tussen de twee muren! En we hoeven er eigenlijk niet bij te vertellen dat vocht voor veel schade kan zorgen in je woning.

Maar je kunt daarom helemaal niet zien of er ergens nog een plek is dat niet geïsoleerd is - spouwmuurisolatie. Niet alleen ontsnapt de warmte daardoor alsnog door dat gat, die plek wordt ook nog eens extra blootgesteld aan de warmteverschillen. De confrontatie tussen de koude lucht van buiten en de warme lucht van binnen op die specifieke plek kan leiden tot condensatie en kan vervelende vochtplekken in je binnenmuur opleveren.

Spouwmuurisolatie Premies - Spouwmuurisolatie - Thiers-Horizon.beOverweegt U Spouwmuurisolatie? Informatie Over Het Isoleren ... - Spouwmuurisolatie - Thiers-Horizon.be

Door een infrarood scan van je buitenmuur kun je zien of er plekken zijn waar nog geen isolatiemateriaal zit. Maar, en dan komen we weer bij nadeel 1, dat kost dan wel weer een bult geld. En een van de grootste redenen voor het isoleren van je huis is vaak juist geldbesparing.

En om deze weer te verbergen moet je met een dikke laag buitenmuurverf aan de slag. Ook weer zo’n gedoe. Je kunt het ook lekker laten zitten, maar of je daar nou zo vrolijk van wordt… Dit verschilt trouwens per bedrijf die het aanbrengt. De ene zal het netter achterlaten dan een ander. spouwmuurisolatie.

Spouwmuurisolatie Lees Er Hier Alles Over. - Spouwmuurisolatie - Thiers-Horizon.be

Je verwacht dat als je spouwmuurisolatie aan laat brengen, dat dit op z’n minst goed gedaan wordt. Een onderzoek van irtsurveys toont echter wat anders aan (spouwmuurisolatie). Toen ze in het Verenigd Koninkrijk in 2015, 250. 000 met spouwmuurisolatie geïsoleerde huizen met infraroodmeters testten, bleek dat niet goed was aangebracht en kans liep op problemen in de toekomst.

Het kan verschimmelen en daardoor leiden tot een minder efficiënte werking en vochtproblemen. Dit kun je in ieder geval voorkomen door een expert er naar te laten kijken. Maar ook een expert kost vaak weer geld. En zo lopen de kosten behoorlijk op. Toch is het wel aan te raden om een expert in te schakelen.

Spouwmuurisolatie [Update 2022] - Spouwmuurisolatie - Thiers-Horizon.beWaarom Moet Je Een Spouwmuur Ventileren? - Spouwmuurisolatie - Thiers-Horizon.be
Wilt U Isolatie Verwijderen Uit Uw Muren? Binnen 1 Dag Geregeld - Spouwmuurisolatie - Thiers-Horizon.beSpouwmuurisolatie Zorgt Voor Vochtproblemen - Bouw & Wonen - Spouwmuurisolatie - Thiers-Horizon.be

Wanneer je spouwmuurisolatie van korrels of schuimparels neemt (meest gebruikte soort) heb je kans dat de isolatie er uit valt. En je kunt je al wel voorstellen dat je dan echt een probleem hebt. Zie je de korrels al over straat rollen? Natuurlijk gebeurt dit niet zomaar. Maar als je bijvoorbeeld in de toekomst een kozijn wilt vervangen zul je hier toch over moeten nadenken.

In de spouw zitten spouwankers om een stabiele constructie te krijgen. Deze ankers roesten in principe niet snel. Maar zoals eerder genoemd zal door de isolatie de spouw veel vochtiger worden. En dit zorgt dan weer voor roestvorming bij de spouwankers. Tenminste, als de spouwankers niet RVS zijn. Wanneer de spouwankers wel van roest vast staal zijn gemaakt zullen deze problemen niet snel optreden.

Spouwmuurisolatie Of Zonnepanelen? [ 2022 ]: Info + Prijzen - Spouwmuurisolatie - Thiers-Horizon.be

Gevolgen van roestige spouwankers zijn grote verticale scheuren in de buitenmuur. Wanneer je dit ziet, is het raadzaam om de buitenmuur te laten inspecteren. Wil je roest voorkomen, dan moet je of weten dat de spouwankers van RVS zijn, of geen spouwmuurisolatie gebruiken. Er zijn veel mensen tevreden met hun spouwmuurisolatie.

Maar zoals in de bovengenoemde nadelen te zien is moet je of geluk hebben, of alles van tevoren grondig laten inspecteren. Om te kunnen profiteren van spouwmuurisolatie moet je dus: Veel geld investeren aan vooronderzoek waarbij je moet kijken naar de ankers en vuil/cementresten in de spouw; Veel kosten maken voor een specialistisch bedrijf om het te bevestigen; Hopen dat dit goed is gedaan of laten testen met infrarood apparatuur; Hopen dat het vocht niet doordringt in de binnenmuur; Voortaan niks vervangen in de buitenmuur (geen kozijnen e.

Spouwmuurisolatie Of Zonnepanelen? [ 2022 ]: Info + Prijzen - Spouwmuurisolatie - Thiers-Horizon.be8 Nadelen Spouwmuurisolatie + Oplossingen (Waarop Letten?) - Spouwmuurisolatie - Thiers-Horizon.be

Wanneer er andere mogelijkheden zijn in je huis op het gebied van isolatie, dan raden we je dat aan. Misschien valt er wel makkelijker te besparen met het isoleren van je plafond, vloer, dak, wanden of zolder. Dit zijn ook handelingen die je als doe-het-zelver kan doen zonder kosten te maken voor het inhuren van een specialistisch bedrijf.

Omdat wij een compleet aanbod aan isolatie willen leveren verkopen we ook spouwmuurisolatie. Ondanks deze nadelen blijft spouwmuurisolatie populair en voor veel huishoudens is het een efficiënte manier van energiebesparing. Hieronder zie je de producten die wij aanbieden als je toch tussen je spouwmuren wilt isoleren.

Spouwmuurisolatie Met Glaswol - Spouwmuurisolatie - Thiers-Horizon.be

Hoewel spouwmuurisolatie heel wat voordelen biedt, zijn er ook bepaalde situaties waarin dit type isolatie minder aangewezen is. Wat zijn de mogelijke nadelen van spouwmuurisolatie? En hoe kan je deze verhelpen? In dit artikel ontdek je 8 mogelijke problemen van spouwmuurisolatie en de oplossingen. Een isolatiespecialist gaat dit via een woninganalyse voor je na.

Een geslaagde na-isolatie van je spouw is niet gegarandeerd bij: Deze stenen zijn in de fabriek om esthetische redenen van een glazuurlaag voorzien. Je kunt ze herkennen aan hun specifieke glans. Door het glazuur kunnen de stenen echter niet ademen en kunnen er achter de glazuurlaag vochtophopingen ontstaan. Wanneer het dan vriest, kan de glazuurlaag barsten.

Spouwmuurisolatie is over het algemeen niet mogelijk. niet elke glanzende baksteen is geglazuurd. Je laat dus best een onderzoek ter plaatse uitvoeren waarbij een isolatiespecialist vaststelt om welk type steen het gaat. Vraag een vrijblijvende analyse aan. Bij oudere woningen kan je soms nog strengpers stenen aantreffen die niet bestand zijn tegen vorst.