Spouwmuurisolatie [Update 2022] - Spouwmuurisolatie - Thiers-Horizon.be

Published Oct 10, 22
7 min read

Spouwmuurisolatie Of Zonnepanelen? [ 2022 ]: Info + Prijzen - Spouwmuurisolatie - Thiers-Horizon.be

Thiers Horizon

Brechtsebaan 116, 2900 Schoten
03 658 68 61
Spouwmuurisolatie

Hoeveel dan? Dat lees je onder het kopje ‘Besparen met spouwmuurisolatie‘. Via de ‘Mijn Verbouw, Premie’ en de Vlaamse overheid is het mogelijk om premie te ontvangen voor isolatiewerken zoals spouwmuurisolatie. Hier lees je meer over onder het kopje ‘Premies voor spouwmuurisolatie in 2022 ‘. Door de besparing en premie verdien je spouwmuurisolatie snel terug.

Lees hier meer over onder het kopje ‘Terugverdienen‘. Is je interesse gewekt? Vraag hier gratis offertes aan voor spouwmuurisolatie. Door duurzame maatregelen in huis ga je een stap of stappen omhoog op je EPC. Zo kun je bijvoorbeeld van label D naar label C stijgen door spouwmuurisolatie. Met een hoog Energieprestatiecertificaat wordt je huis over het algemeen meer waard.

En minder CO2 uitstoot is beter voor het milieu. Dus als je voor spouwmuurisolatie kiest draag je bij aan een schoner milieu en een beter klimaat. Door de spouwmuur te isoleren verdwijnt het gevoel van tocht bij de muren. Dit type tocht wordt ook wel schijntocht genoemd omdat het niet daadwerkelijk tocht, maar door temperatuurverschillen lijkt het zo. spouwmuurisolatie.

Hieronder lees je informatie over en rondom isolatiematerialen. Voordat we verder gaan met de isolatiematerialen is het handig om iets meer te weten over isolatiewaarden. Isolatiewaarden bepalen in hoeverre het isolatiemateriaal warmte doorlaat of tegenhoudt. Er zijn twee termen die je vaak tegenkomt. Lambdawaarde en R-waarde. Deze isolatiewaarde geeft aan in welke mate het isolatiemateriaal de warmte doorlaat.

Kosten Spouwmuurisolatie - Spouwmuurisolatie - Thiers-Horizon.be

De belangrijkste R-waarden zijn Rd-waarde en Rc-waarde. De is afhankelijk van de dikte van het isolatiemateriaal. De is de gehele opbouw van de muur. Dus de gevel, de spouwmuurisolatie en binnenmuur. De Rc-waarde kan per woning verschillen. Bij de isolatiematerialen hieronder vind je de Rd-waarden, omdat de Rc-waarde per huis kan verschillen.

Spouwmuurisolatie: Informatie, Tips éN Prijzen [ 2022 ] - Spouwmuurisolatie - Thiers-Horizon.beIs Uw Woning Voorzien Van Goede Isolatie? Zo Controleert U Dit! - Spouwmuurisolatie - Thiers-Horizon.be

De meest gebruikte lees je hieronder. EPS parels zijn erg populair als isolatiemateriaal voor de spouwmuur. Dit komt doordat het makkelijk te verwerken en relatief goedkoop is. De EPS isolatieparels zijn een soort piepschuim bolletjes. De meest gebruikte parels zijn de HR++ isolatieparels. Deze hebben een grijze kleur door de toegevoegde grafiet.

Om een isolatielaag te krijgen die niet verzakt wordt er hars met de parels ingeblazen. Een isolatieschil met EPS parels is waterafstotend. Dat betekent dat de kans op vochtproblemen klein is. Zo krijg je geen schimmels of gaat de isolatiewaarde niet omlaag als de spouw vochtig wordt. Het inblazen van EPS parels gaat snel.

Heb je te maken met een smalle spouw? EPS parels kun je al inblazen bij een spouw van maar 3 centimeter breed. Als de isolatieschil maar 3 centimeter dik is moet je wel rekening houden met een lagere R-waarde… Gelukkig zijn de meeste spouwmuren tussen de 4 en 6 centimeter breed, waardoor je een goede isolatiewaarde haalt.

Drie Fabels Over Spouwmuurisolatie - Spouwmuurisolatie - Thiers-Horizon.be

EPS parels hebben de volgende isolatiewaarden. 0,034 W/m, K 1,8 Wil jij kiezen voor EPS parels in de spouwmuur? Vraag hier gratis offertes aan bij isolatiespecialisten. Een alternatief voor EPS parels zijn Bio, Foam parels. Deze parels zijn niet gemaakt van aardolie zoals EPS parels maar van melkzuur afkomstig van plantenresten.

In de juiste omstandigheden kan Bio, Foam gecomposteerd worden. Het is dus zeer milieuvriendelijk isolatiemateriaal. Deze omstandigheden vinden niet plaats in de spouwmuur. Dus je hoeft niet bang te zijn dat de laag Bio, Foam wegrot. Er komen bij verwerking geen chemische geurtjes of vezeltjes vrij. Binnen 1 dag zit Bio, Foam in de spouwmuur en geniet je van een warmer huis.

0,034 W/m, K 1. 76 Glaswol is gemaakt van gerecycled glas en zuiver zand. Onder grote hitte wordt het glas en zand gesmolten en ontstaat er glaswol. Om een spouw te isoleren in een bestaand huis worden er glaswolvlokken (vaak Supafil) gebruikt. Glaswol is vooral bekend van platen, dekens en rollen.

Er zijn heel wat redenen om voor glaswolvlokken te kiezen. Glaswol werkt geluiddempend. Breng je glaswolvlokken aan in de spouwmuur dan komt het geluid van buiten minder hard binnen. Glaswol is brandwerend. Glaswol is pas brandbaar bij temperaturen van ver boven de 1000°C. Het inblazen van glaswolvlokken is eenvoudig. Het inblazen kost voor een specialist maar een dag of soms maar een halve dag werk.

Spouwmuurisolatie I Ruim 10 Jaar Ervaring Met Het Aanbrengen - Spouwmuurisolatie - Thiers-Horizon.be

Tijdens het inblazen van glaswol komen er vezeltjes vrij. Als je direct bovenop de glaswol staat kan dat voor irritaties aan de luchtwegen en huid zorgen. Maar omdat het inblaasapparaat een afgesloten systeem is, is de kans hierop klein. Bij het op maat snijden en aanbrengen van glaswoldekens / rollen heb je meer kans op die irritaties. spouwmuurisolatie.

Het is belangrijk dat je gevel in een goede conditie verkeerd. Na het isoleren van je spouwmuur is het aan te raden om je gevel te impregneren. Hier lees je meer over onder het kopje ‘Gevel impregneren na het isoleren’. Het is lastiger om met glaswolvlokken een smalle spouw te isoleren.

Bij het aanbrengen van PURschuim komen er gassen vrij, daarom dragen isolatiespecialisten beschermende kleding en moeten bewoners de woning verlaten. Bij het gespoten PURschuim als spouwmuurisolatie gaat het over de opencellige variant. Omdat PURschuim vloeibaar is komt het op moeilijk bereikbare plekken. Zo is de kans op koudebruggen erg klein.

Buitengevel Isoleren: Hoe Werkt Dat? - Spouwmuurisolatie - Thiers-Horizon.beHet Isoleren Van Uw Gevel - Spouwmuurisolatie - Thiers-Horizon.be

Er zijn wel manieren om PURschuim beter geluiddempend te maken, maar dit is maar bij enkele isolatiespecialisten verkrijgbaar. Gemiddeld gaan de isolatiematerialen 75 jaar mee. EPS parels gaan zelfs 100 jaar mee. Met een terugverdientijd van gemiddeld 4 jaar is spouwmuurisolatie een slimme investering. Vraag hier gratis offertes aan. Lees meer over terugverdientijden van spouwmuurisolatie onder het kopje ‘Terugverdienen‘ Hieronder lees je meer over het isoleren van de spouw.

Vocht Na Isolatie Spouwmuur? Oorzaak & Oplossingen - Spouwmuurisolatie - Thiers-Horizon.be

Een spouwmuur kan op twee manieren worden geïnspecteerd. Bij deze meting wordt er een warmteverliesmeter op de gevel gericht. Op de monitor ziet de isolatiespecialist waar de koudebruggen zitten. Koudebruggen zijn plekken in de gevel waar de warmte naar buiten verdwijnt. Hieronder zie je een voorbeeld van een warmtebeeld. Bron foto: onehourheatandair.

Er worden gaten geboord waar een camera in wordt gestoken. Zo ziet de isolatiespecialist hoe de spouw er aan toe is. Zit er vervuiling of cementbaarden in de spouw? Dan moeten deze eerst worden aangepakt. Vervuiling in de spouwmuur kan voor problemen zorgen. Door vervuiling ontstaan er namelijk: gaten in de spouwmuurisolatie waardoor er warmteverlies ontstaat; vochtproblemen.

Spouwmuur Isolatie Verstandig? - Spouwmuurisolatie - Thiers-Horizon.beSpouwmuur Na Isoleren: Voordelen En Nadelen - Spouwmuurisolatie - Thiers-Horizon.be

Dit puin kan in de spouwmuur terecht zijn gekomen. Bij slecht gemetselde muren kun je cementbaarden krijgen (spouwmuurisolatie). Deze uitsteeksels zorgen ervoor dat er gaten ontstaan in het isolatiemateriaal. Gelukkig komt spouwmuurvervuiling niet heel vaak voor. Laat een spouwmuurisolatie specialist wel altijd de spouwmuur inspecteren. Vraag hier gratis offertes bij spouwmuurisolatie specialisten. Het is mogelijk om spouwmuurisolatie aan te brengen achter een geschilderde gevel.

Het vocht blijft in de stenen zitten, wat voor vochtproblemen kan zorgen. Vooral als het vriest kunnen er scheuren ontstaan. Dus laat de verf controleren. Als het dampdichte verf is moet je dit eerst verwijderen voordat je gaat isoleren. spouwmuurisolatie. Net als bij een geverfde gevel kunnen geglazuurde bakstenen voor problemen zorgen.

Vochtproblemen Door Spouwmuurisolatie - Isocoat Isolatie - Spouwmuurisolatie - Thiers-Horizon.be

Spouwmuur Na Isoleren: Voordelen En Nadelen - Spouwmuurisolatie - Thiers-Horizon.beSpouwmuurisolatie, Besparen Door Middel Van Isoleren - Spouwmuurisolatie - Thiers-Horizon.be

Als het gaat vriezen kunnen er scheuren ontstaan. De isolatiespecialist kan het probleem omzeilen door het juiste isolatiemateriaal te kiezen. Vraag hier gratis offertes aan bij spouwmuurisolatie specialisten. Als je een paar rijtjes met geglazuurde stenen hebt en de rest ongeglazuurd, zal het niet snel voor problemen. Maar ook dan is het verstandig om advies in te winnen bij een isolatiespecialist.